Sivut

perjantai 24. helmikuuta 2012

Marinointia

Jotkut kankaat vaan on että pakko saada ja sitten oston jälkeen ihmettelee että miksiköhän ihmeessä. Sitten ne piilotetaan kangaskaappiin ja marinoidaan siellä jotkut lyhyempään ja jotkut pidempään.
Tämä on yksi niistä jo jonkun aikaakin marinoiduista kankaista, oliko nimeltään joku oravametsä vai mikä lienee.
Mutta siis pakko oli saada ja kun tuli kotiin en tykännytkään. Meinasin jo facebookin kangashamstereissakin siitä luopua, vaan en saanut aikaiseksi.
Nyt 3/4 perheen sairastellessa siivoilin sen mitä jaksoin kangaskaappeja ja tytöltä kysyin haluiskohan hän tästä jotain ja vastaus oli odotettu... mekko, kiitos!


No, kangastahan ei ollut tarpeeksi jotta yhtenäisen mekon olisi saanut, vaan rinnan alle sauma ja etuosa kahdesta palasta. Samaisesta kankaan riittämättömyydestä johtuu se että toinen etukappale piti tehdä ruskeasta yksivärisestä interlockista... ei tosin ollenkaan huono, antaa mielestäni kivasti ilmettä mekolle. Ja vaikkei kangas alkujaan miellyttänytkään niin nyt tästä tuli yksi tämän hetken lemppareista ja malli ihan huippuhyvän näköinen tytön päällä. Kaavana on käytetty ihan peruspaitaa ja siitä sitten muokattu kovalla kädellä.


Toinen mekko syntyi saksasta tilatusta apilakankaasta. Tästäkin tykkään kovasti, voisin jopa ajatella että itse pitäisin jompaa kumpaa näistä, siis jos olisivat sopivan kokoisia :-).


Toinen pitkään marinoitunut kangas on tää Nanson bambi ja sitä oli vielä alunperin ihan hirveän paljonkin. Sitä on yritetty tuhota vähän sinne sun tänne ja nyt meni sitten viimeiset rippeet (mitä nyt yksi bambi jätettiin aplikointia varten talteen, siihen se on ihan kiva kangas) tähän mekkoon. Yläosa on jostain isännän vanhasta t-paidasta pienennetty ja hihat tarkoituksella pikkaisen normi teepparin hihaa pidemmät. Hameosa leikattu alhaalta aika leveäksi niin liehuu kivasti.


Saksan kankaista vielä yksi collegepaita, mielestäni aika tylsä kun on vaan tätä kuviokangasta koko paita.


Ja sitten viimeisenä vielä yksi ikuisuusprojekti:
Aloitin tämän kutomisen joskus ajat sitten ajatuksena että tuosta harmaasta palmikosta tulisi itselleni laukku, no en jaksanut tehdä pidemmälle ja meinasin ryhtyä purkamaan sitä kun hokasin että senhän voisi hyödyntää tytölle mekon yläosaksi. Sitten vaan neulomaan, tylsää suoraa nelosen puikoilla.... ihan siis todella tylsää. Annoin äidillenikin projektin joksikin aikaa jos hän kutoisi sitä vähän matkaa ja kun se sieltä palautui niin olikin jo tunikamitassa ja siihen se myös sai jäädä :-). Helmaan vielä frilla ja valmis. Jälkikäteen ajateltuna niin jonkun sortin kavennus olisi ollut paikallaan tuohon vyötärölle, nyt on vaan suora putki mutta menee se noinkin jotenkin.


Taudin raivotessa ja kunnon ollessa ihan nollissa niin olen lohdutukseksi tilaillut uusia kankaita, jotain ei niin kuosillisia :-).

-Minna-


8 kommenttia:

 1. Tosi kivoja! Tykkään tuosta ekan ruskeasta etukappaleesta, kankaan kuviokaan ei ole yhtään levoton kun on kontrastina vähän yksiväristä.

  Mitäs olet tilaillut, jään odottelemaan:)

  VastaaPoista
 2. Ihania kaikki! Ensimmäinen mekko on tosi kiva, minkä kokoinen se on? Eikä collegepaita ole yhtään tylsä :-)

  VastaaPoista
 3. Todella hienoja käsitöitä! Tuo eka mekko ja bambimekko on mun suosikit! Ja myös tuo neuletunika!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kaikki, ehdoton lempparini on tuo ensimmäinen :) Tosi kiva juurikin tuon yksivärisen etukappaleen puolikkaan takia!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kommenteista, tuo eka tosiaan on minunkin suosikki tällä hetkellä. Se on jotakuinkin kokoa 128 tai jotain, tai siis pohjana on käytetty paitaa 122/128 ja hiukan reilummilla saumavaroilla.
  Bambimekosta tuli myös tosi kiva ja kangaskin näyttää mielestäni paremmalta tässä mekossa kuin yksinään :-).

  Ilona: Tilasin Ikasyriltä raitaa ja kruunua sekä Fabriinalta lisää raitoja ja sitten niitä mereneläviä :-).

  VastaaPoista
 6. Kivoja mekkoja. Varsinkin tuo neulemekko on kaunis! Ja edellisen postauksen ompelukset on myös ihania.

  VastaaPoista
 7. Vautsi mitä mekkoja. Erityisesti tuo neulottu, IHANA!

  VastaaPoista

Ihanaa että löysit blogini, tervetuloa!
Arvontan suuresti kaikkia jättämiänne kommentteja!

*****
Welcome! It's wonderful you found my blog!
I appreciate all your comments!

*****

-Minna-