Sivut

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Mansikka ja kiukkuinen lintu

Kesävaatteita on vailla kumpainenkin lapsukainen, ovat kasvaneet molemmat niin vauhdilla että viime vuotisista mahtuu enää murto osa päälle. Äidillä siis kiire tehdä kesäksi sopivaa hepenettä ylle.

Tytölle mansikkamekko keltaisesta pilvitrikoosta, mansikka trikoota ja velouria:


Poitsulle samasta kankaasta t-paita kiukkuisella linnulla. En suinkaan ole hurahtanut kyseiseen peliin, mutta hahmona tuo lintu oli jotenkin aika hauska joten pitihän se sitten toteuttaa.


Aplikaatiot velouria. Ihan en taaskaan ole tyytyväinen tuohon jälkeen, mutta saa kelvata. Koskakohan sitä olisi johonkin aplikaatioon täysin tyytyväinen???


Ja vielä yksi kravattipaita pojalle ribbitrikoosta ja amerikan puuvillasta. Ostin kerran pätkän tuota ribbitrikoota ihan kokeilumielessä paikallisesta rättikaupasta ja jotenkin tykkään ja jotenkaan taas en. No saa nähdä pääseekö kuinka usein käyttöön.-Minna-

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Palastelua ja purnausta...

Aloitetaan sillä purnauksella, olen tässä metsästellyt valkoista trikoota ja paikallisesta kangaskaupasta se on ollut jo jonkun aikaakin ihan loppu ja tulosta ei ole tietoa. Soittelin sitten Eurokankaaseen ja tiedustelin tilannetta heiltä, "juu, löytyy kyllä" oli vastaus... kun kysäisin hintaa tälle niin onneksi instuin jo valmiiksi, muuten olisin varmaan tipahtanut: hinta oli siis 23,90€/m... siis hei haloo!!! YKSIVÄRINEN VALKOINEN TRIKOO! ja 23,90€! Ei ihan heti kyllä minun ostoslistalla Eurokankaasta, vaikka tulipalotarve sille olisikin. Myyjä vaan vetosi puuvillan hinnan nousuun kun kauhistelin hintaa, mielestäni ihan noin paljon se puuvillankaan hinta ei vaikuta, sillä ei ole kauankaan aikaa kun ostin samanmoista tuotetta samaisesta liikkeestä hintaan 9,90€/m.

No, mutta jotain muutakin kun purnausta, ompeluksia siis kun ompelublogi kerran on.
Ommellessa syntyy jos jonkinmoisia tilkkuja ja paloja ja nyt on enemmän kuin tarpeeksi ruvennut ärsyttämään ne joka paikan valtaavat tilkkukasat ja vakaa aikomus olisikin käyttää niitä nyt mahdollisimman paljon pois, pikkuhousuja saisi monestakin palasta mutta ne odottaa vielä.

Tällä kertaa siis tämmöinen:
Kaava omaksi muotoutunut joku vanha raglan-paidan kaava. Kankaiksi käytin kaikki jäljellä olevat pingviinitrikoot ja valkoisen trikoon sekä miehen vanhan paidan alareunan hyödynsin hihoihin käyttäen valmiit käänteet, oranssia trikoota löytyy vielä aimo pala kaapista joten sitä en saanut vielä tuhottua. Napit päällystin pingviinitrikoolla. Edessä veloursilityskuva Michasilta.


Pingviiniä oli vielä sen verran jäljellä että sain koko takapalan siitä.


Tytöllekin jotain, aika sekalainen postaus näistä:

Amerikan puuvilloista ihan perushame resorilla:


Pilvitrikoosta tunikamekko ja siihen aplikoitui keijuprinsessa. En ole yhtään tyytyväinen aplikaatiojälkeen, kone temppuili ihan jatkuvasti ja jollei kone temppuillut niin sohelsin itse :-).


Kankaat tilkkulaatikosta ja näköjään kuvausvaiheessa on vielä kruunu ja tähti ompelematta sekä sauvasta puuttuu varsi :-).


Ja vielä viimeisenä miesten kauluspaidasta tehty kesämekko. Kuvassa näyttää ihan pöljältä, mutta päällä oli oikein kiva. Hihoissa Anna-Marie Hornerin voileeta ,samoin kuin rypytetyssä sydämessä helmassa. Tuo sydän vaan pitää vielä purkaa kun olikin näemmä pesussa ryppyyntynyt vähän lisää ja krymppää nyt tuota helmaa. 
Nää on jotenkin niin kivoja ja helppoja nämä miesten paidoista tehdyt mekot että tänäkin kesänä meillä varmaan kuljetaan useammassakin tämmöisessä.-Minna-


sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Lisää rokkia..

Innostuin siitä taannoisesta kitarasta niin että siitä saakka mielessä siintänyt asukokonaisuus pikku-rokkarille.
Tässähän se nyt sitten on, kankaat on osin samoja kuin tässä ja kuvana on käytetty samaa piirrosta mistä tämä kitarakin lähti, tosin osat on leikattu vapaalla kädellä niin sen vuoksi hiukan muoto heittää :-).
Musta kangas on mun vanhasta t-paidasta, oli vaan niin lyhyt etuosa että oli pakko laittaa resori alaskin (missä ihmeen napapaidoissa sitä onkaan tullut aikoinaan liikuttua :-)), punainen tähtitrikoo Metsolalta ja muut onkin samoja kuin kitarassa. Kaavana tässä on Ottobren kärrystä oma muokattu versio ja nyt taitaa kaava olla aika hyvin tuon pikkumiehen päälle sopivaksi muokkaantunut.


Ja kaveriksi perushousut tuosta ruudullisesta neuloksesta, polveen turkoosi tähti.
Miten tää näyttääkin tässä kuvassa ihan pöllöltä, oli kyllä himun haastavaa saada noita housuja pysymään tuolla paidan sisällä kiinni :-).


Sovituskuvat on myös mitä sattuu, ei tuota pientä menijää saa kuvattua oikein mitenkään, vielä ei ymmärrä edes kuvauspalkkioiden päälle :-).


 Housutkin pyöriny jo jalassa miten sattuu...


Sitten lopuksi pari peruspaitaa, kaavankokeiluna ja palojen tuhoamisena, tylsiähän näistä tuli.


Ja tämä kravattipaita ei kestä kyllä lähempää tarkastelua, peitetikki takkusi niin että tietää, olenkin tässä jo jonkun aikaa hihkunut meidän loistavaa yhteispeliä peitetikin kanssa kunnes se nyt rupes lakkoilemaan ja tekemään hyppytikkiä joka ikisen sauman kohdalla... alkuvaikeuksien jälkeen ei ole kertaakaan tehnyt ennenkuin nyt :-(. Mistähän lienee ottanut herneen sisuksiinsa... oiskohan uusia neuloja taikka puhdistusta vailla?


-Minna-