Sivut

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Palastelua ja purnausta...

Aloitetaan sillä purnauksella, olen tässä metsästellyt valkoista trikoota ja paikallisesta kangaskaupasta se on ollut jo jonkun aikaakin ihan loppu ja tulosta ei ole tietoa. Soittelin sitten Eurokankaaseen ja tiedustelin tilannetta heiltä, "juu, löytyy kyllä" oli vastaus... kun kysäisin hintaa tälle niin onneksi instuin jo valmiiksi, muuten olisin varmaan tipahtanut: hinta oli siis 23,90€/m... siis hei haloo!!! YKSIVÄRINEN VALKOINEN TRIKOO! ja 23,90€! Ei ihan heti kyllä minun ostoslistalla Eurokankaasta, vaikka tulipalotarve sille olisikin. Myyjä vaan vetosi puuvillan hinnan nousuun kun kauhistelin hintaa, mielestäni ihan noin paljon se puuvillankaan hinta ei vaikuta, sillä ei ole kauankaan aikaa kun ostin samanmoista tuotetta samaisesta liikkeestä hintaan 9,90€/m.

No, mutta jotain muutakin kun purnausta, ompeluksia siis kun ompelublogi kerran on.
Ommellessa syntyy jos jonkinmoisia tilkkuja ja paloja ja nyt on enemmän kuin tarpeeksi ruvennut ärsyttämään ne joka paikan valtaavat tilkkukasat ja vakaa aikomus olisikin käyttää niitä nyt mahdollisimman paljon pois, pikkuhousuja saisi monestakin palasta mutta ne odottaa vielä.

Tällä kertaa siis tämmöinen:
Kaava omaksi muotoutunut joku vanha raglan-paidan kaava. Kankaiksi käytin kaikki jäljellä olevat pingviinitrikoot ja valkoisen trikoon sekä miehen vanhan paidan alareunan hyödynsin hihoihin käyttäen valmiit käänteet, oranssia trikoota löytyy vielä aimo pala kaapista joten sitä en saanut vielä tuhottua. Napit päällystin pingviinitrikoolla. Edessä veloursilityskuva Michasilta.


Pingviiniä oli vielä sen verran jäljellä että sain koko takapalan siitä.


Tytöllekin jotain, aika sekalainen postaus näistä:

Amerikan puuvilloista ihan perushame resorilla:


Pilvitrikoosta tunikamekko ja siihen aplikoitui keijuprinsessa. En ole yhtään tyytyväinen aplikaatiojälkeen, kone temppuili ihan jatkuvasti ja jollei kone temppuillut niin sohelsin itse :-).


Kankaat tilkkulaatikosta ja näköjään kuvausvaiheessa on vielä kruunu ja tähti ompelematta sekä sauvasta puuttuu varsi :-).


Ja vielä viimeisenä miesten kauluspaidasta tehty kesämekko. Kuvassa näyttää ihan pöljältä, mutta päällä oli oikein kiva. Hihoissa Anna-Marie Hornerin voileeta ,samoin kuin rypytetyssä sydämessä helmassa. Tuo sydän vaan pitää vielä purkaa kun olikin näemmä pesussa ryppyyntynyt vähän lisää ja krymppää nyt tuota helmaa. 
Nää on jotenkin niin kivoja ja helppoja nämä miesten paidoista tehdyt mekot että tänäkin kesänä meillä varmaan kuljetaan useammassakin tämmöisessä.-Minna-


11 kommenttia:

 1. Vau taas! Etenkin pingupaita on ihana!!

  VastaaPoista
 2. Toosi hieno toi pingviinipaita!

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja! Kyllähän tuo ompeluvimmaa vähän hillitsee tuo hinta. Tai jos ei sitä niin ainakin kangashamsteria. ;)

  VastaaPoista
 4. Ootpas hyvin saanut tilkkuja hyödynnettyä! Ja tuo kauluspaidasta mekko, mahtava idea, pistetään korvan taa. ;)

  VastaaPoista
 5. Voi ku mahtavia toteutuksia!!!
  Mä koluan nykyään yhä enemmän ja enemmän kirppiksiä ja alekoreja kankaita etsiessä :D, vastapainoksi sit raskii ostaa noit normihintaisiakin välil, mut jos kaikki kankaat pitäisi ostaa uutena ja normi hintana, niin vois ompelu olla aika vähästä ainakin minulla.

  Mulla odottaa kans tos useampi miesten kauluspaita mekoksi muuttumista :D

  VastaaPoista
 6. aivan mahtavia, eteenki tuo pingu-paita on tosi söpö ja ihanan erilainen :)
  Ja kyllä kelpais tuo prinsessamekkokin meille :D

  VastaaPoista
 7. Olipas tosi hiano pingviinipaita! Tuo mekko näytti kanssa hirmuisen hyvältä! En välttämättä purkaisi sydäntä pois, vaan ottaisin rypytyksen asiaan kuuluvana juttuna. Oliko tuo kuminauhaosuus vaikea tehdä? T: Inkeri

  VastaaPoista
 8. Ai miten hauskoja ideoita, tuo pingupaita on kyllä aivan paras!

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanista kommenteista! Oli tuon pingupaidan kanssa taas tuskailua tekovaiheessa kun näytti niin hassulta, mutta onneksi tein loppuun kun itsekin tykkään nyt valmiina siitä.

  INkeri: kuminauhaosuus ei ole hankala tehdä, alalangaksi vain kierrät käsin puolaan aika kireelle sitä kuminauhalankaa ja sitten vaan ompelet ihan normisti koneella n. sentin välein kokonaan ympäri.

  VastaaPoista
 10. Minustakin tuo pingviinipaita on tosi ihanasti tilkuista yhdistelty! =)

  VastaaPoista
 11. Tuo mekko paidasta on ihana! Harmi, kun juuri laitoin miehen vanhat paidat kiertoon. Tosin menivät hyvään tarkoitukseen, mutta jos olisin tämän nähnyt, olisin tehnyt tyttärelle niistä mekkoja.

  Kankaiden hinnat todellakin tappavat halun ommella itse :(

  Nimim. toinen Minna

  VastaaPoista

Ihanaa että löysit blogini, tervetuloa!
Arvontan suuresti kaikkia jättämiänne kommentteja!

*****
Welcome! It's wonderful you found my blog!
I appreciate all your comments!

*****

-Minna-