Sivut

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Takkia kevääseen...

Tilasin Iinulta ihanaa pinnoitettua autopuuvillaa pojan takki mielessä siintäen. Missasin sen ensimmäisen erän sitä tummempaa autoa, mutta tätä vaaleata sitten ehtisin tilaamaan ajoissa.

Tässä on koko viikon pidetty sairastupaa... taas, mutta olen sentään saanut muutaman hetken omaakin aikaa tällä viikolla ja niiden aikana sitten väsäillyt sitä pojan kevättakkia. 


Kaavana oma muokkaus jostain Ottobren kaavasta.
Päällikangas siis sitä Hilcon pinnoitettua puuvillaa Iinulta ja vuorena petroolinsininen mikrofleece Eurokankaan paloista. Hiha resoreita mietin pitkään ja mikään väri ei ollut mielestäni hyvä. Päädyin sitten laittamaan mikrofleeceä nurja puoli ylöspäin resoreihin... saa nähdä kuinka kauan pysyvät hyvänä? 
Takki on ommeltu ihan täysin pussiin ja kääntöaukko löytyy alareunasta.


Olkasaumat ja hupun sauman viimestelin peitetikillä.


Pieni valkoinen "mato" ripustuslenkin vieressä on lanka mikä pilkisti vuoren alta vielä kuvaushetkellä :-).


Sovituskuvat on taas kerran mitä on... 


Tällä kertaa ei tullut samanmoista raivoa kuin haalarien kanssa, mutta ei sitä takkia silti kovin pitkään saanut sisällä pidettyä päällä :-).Toivon mukaan tauti rupeis oleen jo voiton puolella ja voitais viikonloppuna tehdä jotain mukavaa!!!

-Minna-

16 kommenttia:

 1. Tosi kiva takki! Olisipa meillä vielä pikkupoika jolle voisi tuollaisia söpöjä ommella. :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on tätä ihan samaa kangasta odottamassa ompelua kuopuksen takiksi! Omani tuli Saksasta, en tiennytkään Iinulla tätä olevan vaikka tasaisin väliajoin sivuja kurkinkin...
  Teippasitko saumoja vai annoitko mennä ilman? Millaista oli ommella? Kyselen nyt kun oma on vielä kaavan etsimis/piirtämis-vaiheessa :D
  Mulla on tulossa ihan kesätakki, kelta-valkoraidallisella trikoovuorilla :)

  VastaaPoista
 3. Hei,

  millaista tuo pinnoitettu puuvilla on?

  VastaaPoista
 4. Ääk, mä olen kyllä kateellinen, mäkin haluun (no joo, siis en itselleni, mutta kuopukselle). Eli hieno on!

  VastaaPoista
 5. Ihana kevättakki kertakaikkiaan! :) Toivotaan teille tervettä viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kiitos taas kommenteista!
  Aeno: Kangasta oli helppo ommella, ihan sama kuin olis tavallista puuvillaa ommellut. En lähtenyt saumoja teippaamaan kun ei tää mielestäni niin jytyä ole että kunnolla vettä pitäisi, sen verran nyt ettei ihan pieni sade kastele litimäräksi.
  Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta sinullakin :-), mä laitoin tuota mikrofleeceä oikeastaan siksi että se sopis väreihin, mut on sen verran ohutta että käy kyllä viileimpinä kesäpävinäkin oikein hyvin.

  VastaaPoista
 7. Wau! Aivan mahtava! Kiva idea käyttää tuota kangasta takkiin. Mun (rajoittunut) mielikuvitus on yltänyt pussukoiden asteelle. ;I
  Mullakin olis suunnitelmissa takki tytölle mutta saas nähdä saanko aikaiseksi. Koen sen niin vaikeaksi.

  VastaaPoista
 8. Kiva tietää.
  Mulle tuo myytiin nimen omaan regenjackestoffina, eli sadetakkikankaana. Kuinkahan hyvin se sitten tosiaan vettä kestää :D Kangas on kyllä samantuntuinen kuin monet kauppojen veden- ja tuulenpitävät takit... Ehkäpä varmuuden vuoksi teippaan, jos se vaikka pitäisikin paremmin. Ja tietty trikoovuori ottaa itteensä helpommin kuin fleece.

  VastaaPoista
 9. Hieno tuo vaaleansininen. Meidän pojalle tuli tummansinisestä takki. On kyllä kiva kangas! Meillä on myös hankalaa sovittaa vaatteita. Suuttuu niin että menee huoneeseen ja paiskaa oven kiinni (ja on vasta 2v...)

  VastaaPoista
 10. Miten saumat teipataan? Kertooko joku viisaampi minulle. Ommellaanko saumaan joku nauha vai...?

  VastaaPoista
 11. Piti tulla vielä kertomaan, että oon tän postauksen jälkeen käynyt Iinun sivuilla sen sata kertaa ja meinaa jo napsua, mutku ei sais... Ja lisänä tietty se, että norppastiinan tavoin koen takin teon jotenkin niin hankalana ja vaikeana, vaikka lopulta kun siihen ryhtyy niin se menee ihan 'helpolla'.

  VastaaPoista
 12. Kiika: saumat teipataan semmoisella saumojen teippaamiseen tarkoitetulla nauhalla mikä silitetään sauman päälle nurjalle puolen.

  Siitä vaan Inkeliina ja Norppastiina takkeja ompelemaan, ei se ole ollenkaan niin vaikeeta kuin mitä mäkin sen aikanaan luulin olevan :-).

  VastaaPoista
 13. Ja vielä Inkeliina: mä tilasin tuota kangasta vain 80cm ja hyvin riitti n 92 kokoiseen takkiinja jäikin vielä. Loppupalat ajattelin laittaa housujen tehosteiksi, niistä ehkä lisää myöhemmin.

  VastaaPoista
 14. Tosi hieno!
  Tääl kans ois kevättakkien teko edessä, saas nähdä jääkö yhtiin vai tuleeko useammat, ku on niin paljn ihania ideoita muiden blogeissa :D

  VastaaPoista

Ihanaa että löysit blogini, tervetuloa!
Arvontan suuresti kaikkia jättämiänne kommentteja!

*****
Welcome! It's wonderful you found my blog!
I appreciate all your comments!

*****

-Minna-