Sivut

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Konstikas tildan tyyliin

Olen jo jonkun aikaa ihastellut muiden tekemiä Kolmen konstin mekkoja, varsinkin Kirsikan elämää blogissa on ollut aivan upeita konstikkaita.
Vihdoin sain kaavat käsiini ja mekon ommeltua.
Kankaiksi käytin vanhat tilda-varastoni ja ne riittivätkin vaaleanpunaista pilkkukangasta lukuunottamatta juuri ja juuri, pilkullisesta saa varmaan tehtyä vielä lierihatun settiin sopivaksi.

Tällä samaisella kaavalla syntyi vielä pari muutakin ompelusta, mutta niistä ei vielä ole kuvia.. ehkä ensi viikolla :-).

-Minna-

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Tässä se sitten on...

Nimittäin epäonnistunut ompelutyö...
Tässä lompakkoharjoittelussa meni varmaan kaikki pieleen kangasvalinnasta lähtien, kangas liian tönkköä tähän tarkoitukseen, ompeleet hyppii minne sattuu vinoon jne.
Eipä siitä sen enempää...

-Minna-

torstai 15. huhtikuuta 2010

Kesäsetti

Kesä tulee ja olis kauhee kiire ommella kesähepeneitä ja pitäis tehdä kaikkee muutakin, siivota pihaa ja varastoa ja sisällä pitäis tehdä kunnon kevätsiivo, joka paikka kun on täynnä tavaraa ja tuntuu ettei mihinkään enää mahdu yhtään mitään. Pitäis aloittaa yks uus kiva projekti, miehellä on lapsuudessaan ollut polkuauto Mosse ja siitä pitäisi nyt kunnostaa pojalle auto, toivottavasti pääsisi tänä kesänä jo istuksimaan kyytiin.
Mutta sitten siihen ongelmaan, aika ei vaan tahdo riittää mihinkään, pitäisi saada tuplatunnit vuorokauteen että ehtisi nämä kaikki tekemään tai sitten jättää unet väliin :-).

No jotain kuitenkin sentään saanut tehtyä kesään, tytölle:


Huvikankaasta aikanaan tilattu Stenzon trikoo pääsi Meandi malliseen tunikaan ja sattumalta löytyi kaapista housuiksi sopivaa yksiväristä trikoota mitä olen Jätti-rätistä joskus ostanut. Väri on täsmälleen sama kuin kukkatrikossa joten sopivat hyvin tunikan kaveriksi. 


Caprien malli on muokattu jostain Ottobren trikoohousujen kaavasta.
Ja tässä vielä onnellinen omistaja vauhdissa :-).


-Minna-

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Kerttu ja nappeja

Kävin tässä eräänä päivänä kuluttamassa aikaani yhdellä kirpputorilla ja tein ensimmäisen kangaslöydön, tai no jos kahta puuvillasatiinista tyynyliinaa voi kutsua sellaiseksi? 
No värit niissä kuitenkin miellytti silmää ja näin yhdistettynä niistä syntyi Ottobren Kerttu-kaavalla tunika tytölle. Antakaa anteeksi ihan törkeän ryppyisenä kuvattu mekko, mutta tuli juuri kuivurista kun olin kuvailemassa niin en (taaskaan) jaksanut sitä varten kaivaa silitysrautaa esille.


Kuvailin samalla jo aiemmin tekemiäni fimonappeja, joita esittelin pojan liivin yhteydessä ja tässä niitä:


Noita olis ihan hauska tehdä enemmänkin, mutta ei tosiaan ole mitään käsitystä siitä mitenkä hyvin ne kestää käytössä ja pesussa, tai no yhden kerran liivi on jo pesty ja napit pysyi hyvin mukana ainakin sen.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Lippis ja housut

Olen muutamallakin blogilla jo törmännyt itse tehtyihin lippalakkeihin ja olihan sitä sitten pakko itsekin kokeilla. Käytin mallina jotain Ottobren lierihatun ohjetta mutta muokkailin sitä kyllä reilulla kädellä ja tällainen siitä sitten tuli:

Päälaelle laitoin jonkun vanhan Espritin vaatteessa olleen varanapin.

Lippalakin kaveriksi piti tehdä sitten yhteensointuvat housut samasta Eurokankaan finecordista. Housut on tehty Vilkkaan kaavalla.


-Minna-

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Sydämellinen takki

Olihan sitä sitten pakko tytöllekin tehdä Gyntherin kaavalla takki, tosin kun mulla oli vaan se 0-4 vuotiaille kirja niin oli sitten suurennettava sitä suurinta kaavaa jotta olisi mahtunut jo melkein 5-vuotiaalle. No eihän siinä sitten ihan niin hyvin käynyt kun olin ajatellut, takki on kuin onkin hiukan nafti joten täytyy laittaa se myyntiin jonnekin. Jos joku teistä lukijoista kiinnostuu niin tämän saisi omakseen 30€:lla postikuluineen.

Ulkopinta on finecordia ja vuori tukevaa puuvillaa, edessä Prymin takkinepparit.

-Minna-

torstai 8. huhtikuuta 2010

Juhlatamineet

Pääsiäinen sitten oli ja meni ja nyt on enää jäljellä mämmistä ja munista kertyneet lisäkilot jäljellä, huoh... Pitäisi aloittaa jo kesäkunnon kohotus, mutta kun ei vaan millään jaksais ja viitseis.

No, mutta itse aiheeseen, meillä juhlittiin pääsiäistä näissä tamineissa:

Jaa, että mikä se on? No sehän on Marimekon iloisen mekon kangas (oli myynnissä skanssin marimekolla kankaana) ja siitä syntyi tämä:

Oma näkemykseni iloisesta mekosta, kaavana Farbenmixin Oona. Taskut olisi saaneet mennä siistimmin, mutta oli hiukan kiirus niin saa luvan kelvata.

Yläosan vuoritin trikoolla ja olkaimissa on nepparit ja niiden päällä Linnan kankaasta ostetut napit.

Ihastuin näihin nappeihin ensi silmäyksellä vaikkei kohdetta silloin ollutkaan selvillä ja tähänhän ne kävi oikein hyvin. Hiukan on punaiset eri sävyisiä, mutta eipä tuo ainakaan minun silmää haittaa.

Pikkuveikka oli myös puettava siististi ja hänelle tuli samaa sarjaa Marimekko, Liivi ja sen kaveriksi anopin kangaslahjoituksen joukosta löytyneestä villasekoite (housukangas) kankaasta prässihousut.

Housujen kaava on Ottobren Vilkkaan kaavasta muokattu.


Liivin kaava on myös Ottobresta, 5/2006.

Vuorina ja takaosana on sama fuksian punainen puuvilla kuin tytön mekon taskuissakin.

Liivi oli ommeltu ja ryhdyin nappeja metsästämään, no eihän niitä mistään omista valikoimista löytynyt siihen hätään sopivia joten päätin sitten tehdä nekin itse. Mustaa, hopeista ja fuksian punaista fimomassaa sekaisin ja niistä sitten muovailin napit. Alla on tässäkin nepparit, kun en ole ollenkaan varma että kestäisivätkö nuo fimonapit oikeasti käytössä, no aika näyttää miten ne käyttäytyy esim pesukoneessa :-).

Niin ja tässä vielä itse pikkumies tamineissaan kera nostalgiapurulelun vuodelta -76 :-).


Kevät tulee vauhdilla ja olisi kova kiire tehdä kesävaatteita, mutta aikaa saisi vaan olla enempi :-). Mutta onneksi se kevät tosiaan tulee!

-Minna-


torstai 1. huhtikuuta 2010

Viime viikon tuotokset

Taisin haalaripostauksessa mainita että kuvia muista valmistuneista tulee tällä viikolla ja taas meni aika monta päivää ennekuin sain aikaiseksi kirjoitella niistä.

Kuumaveriselle pikkumiehelle lyhytlahkeinen yöpuku. Paidan kaava sama kuin muutkin paidat viime aikoina ja shortsit on muokattu jostain housujen kaavasta. Kankaat on Jätti-Rätistä, suht ohutta trikoota mutta sopii meille tosi hyvin yökäyttöön kun tuo pikkukaveri on tosiaan niin kuuma-Kalle.

Sitten meille tuli lähetys Menadilta ja niistä vaatteista intoutuneena piirsin kaavat niistä je tein jokaiselle jotakin. Meandilta tuli siis äidille tunika, tytölle tunikamekko ja pojalle haalarit, niistä piirretyistä kaavoista syntyi nämä:


Kukkatunika tytölle Eurokankaasta ostetusta Nanson trikoosta. Näyttää tuossa puulla vähän epämuodostuneelta, mutta ei sitä kuitenkaan ole :-). Vitsi kun vaatteita on vaikea kuvata henkarilla tai ylipäätään mitenkään, varsinkin jos on vähän isompi vaate.


Äidille eli siis itselleni tein tunikan Jätti-Rätin valkoisesta velourista.


Ja pikkumiehelle pirteät keltaiset haalarit Jätti-Rätin joustofroteesta. Tää frotee oli kyllä aika lerppua, mutta suht käyvät näistä nyt silti tuli, vuoritin vielä tuon yläosan niin se antoi hiukan ryhtiä noille. Eteen pitäisi vielä saada joku aplikaatio, apina kenties kun laatikossa olisi vielä apinajoustista paidan verran ja se sopisi oivallisesti tämän kaveriksi. Tällä samalla kaavalla on tehty ne norsuhaalarit pari postausta sitten.

Sitten oli pakko saada jotkut siistit kauppahousut samettitakin kaveriksi ja syntyi sitten tämmöiset perusfarkut Eurokankaan hiukan joustavasta farkusta. Kaavana käytin jotain vanhoista housuista piirrettyä kaavaa. Ovat vielä hiukan suuret, mutta menee kyllä jo kengät jalassa.


Ja samaiseen kauppailusettiin vielä lakki samaisesta sametista kuin takkikin. Tää ei kyllä onnistunut mitenkään niin kuin olisin halunnut, enkä tiedä kehtaanko sitä edes täällä esitellä, mutta menkööt. Vinonauha on ommeltu ihan miten sattuu ja solmimisnauhatkin on laitettu ihan väärin, hokasin vasta liisan myöhään että mitenkä se nauha olis kannattanut kiinnittää.-Minna-