Sivut

torstai 8. huhtikuuta 2010

Juhlatamineet

Pääsiäinen sitten oli ja meni ja nyt on enää jäljellä mämmistä ja munista kertyneet lisäkilot jäljellä, huoh... Pitäisi aloittaa jo kesäkunnon kohotus, mutta kun ei vaan millään jaksais ja viitseis.

No, mutta itse aiheeseen, meillä juhlittiin pääsiäistä näissä tamineissa:

Jaa, että mikä se on? No sehän on Marimekon iloisen mekon kangas (oli myynnissä skanssin marimekolla kankaana) ja siitä syntyi tämä:

Oma näkemykseni iloisesta mekosta, kaavana Farbenmixin Oona. Taskut olisi saaneet mennä siistimmin, mutta oli hiukan kiirus niin saa luvan kelvata.

Yläosan vuoritin trikoolla ja olkaimissa on nepparit ja niiden päällä Linnan kankaasta ostetut napit.

Ihastuin näihin nappeihin ensi silmäyksellä vaikkei kohdetta silloin ollutkaan selvillä ja tähänhän ne kävi oikein hyvin. Hiukan on punaiset eri sävyisiä, mutta eipä tuo ainakaan minun silmää haittaa.

Pikkuveikka oli myös puettava siististi ja hänelle tuli samaa sarjaa Marimekko, Liivi ja sen kaveriksi anopin kangaslahjoituksen joukosta löytyneestä villasekoite (housukangas) kankaasta prässihousut.

Housujen kaava on Ottobren Vilkkaan kaavasta muokattu.


Liivin kaava on myös Ottobresta, 5/2006.

Vuorina ja takaosana on sama fuksian punainen puuvilla kuin tytön mekon taskuissakin.

Liivi oli ommeltu ja ryhdyin nappeja metsästämään, no eihän niitä mistään omista valikoimista löytynyt siihen hätään sopivia joten päätin sitten tehdä nekin itse. Mustaa, hopeista ja fuksian punaista fimomassaa sekaisin ja niistä sitten muovailin napit. Alla on tässäkin nepparit, kun en ole ollenkaan varma että kestäisivätkö nuo fimonapit oikeasti käytössä, no aika näyttää miten ne käyttäytyy esim pesukoneessa :-).

Niin ja tässä vielä itse pikkumies tamineissaan kera nostalgiapurulelun vuodelta -76 :-).


Kevät tulee vauhdilla ja olisi kova kiire tehdä kesävaatteita, mutta aikaa saisi vaan olla enempi :-). Mutta onneksi se kevät tosiaan tulee!

-Minna-


5 kommenttia:

 1. Voi kun tuo kangas on ihanaa! Kivat ompelukset siitä syntyi :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavat juhlavaatteet ja mitkä hienot napit tuossa liivissä!!! Huippu!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kukkanapit!! Ja mekkokin tietty! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat napit!
  Todella hyvännäköiset juhlavaatteet olet ommellut!

  VastaaPoista
 5. Ihanat juhlavaatteet lapsilla, ja hauska idea tehdä itse napit, monesti vaikea löytää oikean sävyistä varsinkaan niistä omista kokoelmista. Kerropa sitten myöhemmin miten ovat kestäneet. Samalla selailin läpi vanhempiakin tuotoksia, kaikkea kivaa olet tehnyt :)

  VastaaPoista

Ihanaa että löysit blogini, tervetuloa!
Arvontan suuresti kaikkia jättämiänne kommentteja!

*****
Welcome! It's wonderful you found my blog!
I appreciate all your comments!

*****

-Minna-