Sivut

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Rakkautta...

Voi mikä ihana meille kotiutuikaan muutama viikko sitten. Piti jo heti silloin kuvata ja blogata, mutta se jäi. No nyt vihdoin keräsin romut, kuvasin ja kirjoitan.

Taustaa ennen kuvia: olen jo hyvän aikaa miettinyt ja katsellut pulpetteja syksyllä koulutietään aloittavalle tytölleni (voi apua miten se aika meneekään nopeesti, hänestäkin kasvanut jo oikeesti iso tyttö!!!). Miettinyt uuden, nykyaikaisen pulpetin hankintaa ja todennut ne vähän tylsiksi. Metsästänyt vanhaa kansakoulumallista pulpettia: niissä vaan aika usein hinta-kunto suhde ihan pielessä. Tai sitten ovat olleet liian kaukana.

Mutta kun näin ilmoituksen tästä niin se oli menoa ja iltapäivään mennessä jo haettu kotiinkin. Hinnallakaan ei ollut pilattu tämä ja sattui vielä olemaan sitä ns. alakoulun mallia joka sopii pienemmille lapsille. Kuntokin on ehkä jopa liiankin hyvä, sillä tämän pystyisi ottamaan käyttöön ihan näinkin jos maali ja lakkapintaa tarkastelee. Tosin tarkoitus olisi että tämä kokisi aikamoisen muodonmuutoksen. Vielä en tosin tiedä miten sen toteutan. 

Kyselin jo vähän vinkkejäkin Nasbalta, jonka entisöintejä ja tuunauksia olen ihastellut jo useampaan kertaan. Ja hyviä vinkkejä tosiaan sainkin, vielä kun osaisi tehdä päätöksen että mihin suuntaan lähden tekemään.

Vaihtoehtoja on siis oikeastaan kaksi:
1) Maalaan kokonaan valkoiseksi, jolloin työtä helpottaa se ettei ihan kaikkea tarvitse poistaa vaan selviää pienellä hionnalla.
2) Petsaan osan mustanruskealla mitä meillä näkyy muutenkin ja osa valkoisella maalilla. Tässä tosin on se ongelma että sitä petsiä varten pitää poistaa kaikki vanha maali ja se vie aikaa ihan tuhottomasti.

Mitä sinä tekisit?

Siis tälle?

Se miksi se maalinpoisto kokonaan mietityttää on se että olen muutama vuosi sitten pelastanut mökiltä vanhan keinutuolin ja poistanut siitä useamman maalikerroksen juurikin tuota petsaamista ajatellen. Tämän keinutuolin kanssa tappelin kaikenkaikkiaan kolme kesää ennenkuin se pääsi meidän olohuoneeseen ja nyt minulla ei tosiaan ole aikaa kun tämä kesä käsitellä tuo pulpetti.Tykkään ihan hirmuisesti näistä vanhojen huonekalujen uudistamisesta ja tekisinkin sitä mielelläni enemmän jos aika vaan riittäisi ja kotiin mahtuisi :-). Tällä hetkellä on työn alla vielä ennen pulpettia yksi Artekin tuoli, joka tosin alkaa olla viimeisiä lakkakerroksia vaille valmis.

-Minna-

9 kommenttia:

 1. Meillä on jo jonkun vuoden autotallissa odotellut samanmoinen... Ei ole tähän asuntoon mahtunut, mutta arvaapa, tuleeko uuteen kotiin:)

  Itse käytän maalin-/lakanpoistoon Nitromorss-ainetta. Tehokasta j nopeaa. Tuolla olen meidän vanhoista huonekaluista poistanut vanhat pinnat. Puupinta ei kärsi.

  Minä kyllä jättäisin puupintaa näkyviin. Tuo näyttää ainakin kuvissa kauniisti patinoituneelta ja kuluneelta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se patina ja kuluminen tosiaan näyttää oikein kivalta, mutta mä en tykkää tosta mustasta ja sinisestä yhtään, ja tuo puun värikin on vähän väärä. Mutta miten mä saisin jätettyä sen patinan ja silti muutettua sitä puun sävyä? :-)

   Poista
  2. Vaikea kysymys... Pitäis kevyesti koittaa hioa lakkakerros pois ja sitten petsata. Toi sininen ja musta pitää vaan poistaa. Sen maalinpoistoaineen kanssa saa kyllä hyvin kaikki mömmöt pois pinnasta. Jos joka tapauksessa haluat puun sävyn muuttaa, niin tuo patina häviää siinä sivussa. Toki kolhut ja naarmut säilyvät ja puu säilyttää petsattunakin vanhan ulkonäkönsä.

   Poista
 2. Ihana ♥ Minä kyllä laittaisin kokovalkoiseksi :) Sitä paitsi ei sitä tiedä miten paljon tuon mustan pinnan alla on kittiä. Sitähän ei kai mikään maalinpoistoaine poista? Näyttää meinaan sen verran tasaiselta tuo pinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samaa mieltä, noista kahdesta vaihtoehdosta kokovalkoinen tai sitten kokonaan petsattu, kaksivärinen voi olla vähän levoton.

   Poista
 3. AIVAN IHANA! Minäkin haluaaaan!!! Edellisiä komppaan. Joko tai, eli tumma tai valkoinen. Mä ehkä kallistuisin maaliin, petsi on hankalampi jatkoa ajatellen (siis jos joku haluais sen maalata tai käsitellä muuten). Kerron joku kerta oman pienen pulpettitarinani.... ;)

  VastaaPoista
 4. Mun eilinen viesti ei tainnu tullu, jumitti jotenki... nooh uusiks! Eli meillä on samanlainen pulpetti maalattuna valkoiseksi. Ja tykkään siitä tosi paljon niin! Ihana muuten tuo pikku kiikkustuolikin :)

  VastaaPoista
 5. Maalasin vasta paripulpetin valkoiseksi, jos halut käytä kurkkamassa meidän kuvia, niin täältä niitä löytyy: http://kasivaylankahvila.blogspot.fi/2012/06/paripulpetti.html

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on tuo ihana pparipulpetti, ja itse maalasin sen viime kesänä valkoiseksi. Alle jäi mintunvihreä maali, osittain postettuna. Hirveä homma, ja kaikkea ei pois kyllä saa koskaan, jos sen joskus läpi asti maalaa. Minä olisin halunnut vahata sen vaalean puun väriseksi, mutta maalinpoisto oli mahdoton tehtävä.

  VastaaPoista

Ihanaa että löysit blogini, tervetuloa!
Arvontan suuresti kaikkia jättämiänne kommentteja!

*****
Welcome! It's wonderful you found my blog!
I appreciate all your comments!

*****

-Minna-