Sivut

torstai 18. marraskuuta 2010

Arvonta synttäripäivän kunniaksi!

Tänään on siis tasan vuosi aikaa siitä kun ekan blogikirjoituksen kirjoitin, tosin sen jälkeen menikin tovi ennenkuin tänne ilmestyi mitään :-). Persutin blogin silloin vuosi sitten lähinnä omaksi muistoksi siitä mitä kaikkea on tullut tehtyä ja silloin oli vakaa aikomus kuvata ja blogata kaikki valmistuneet, no ihan niinhän se ei mennyt. Välillä ollut pitkiäkin taukoja bloggaamisesa vaikka ompelukoneet on surranneet tasaiseen tahtiin ympäri vuoden. 

Mutta siis asiaan, arvontaan:

Arvonnan palkinto on myssy, voittajan toiveen mukaan väri ja kuvio. Voit myös valita kaupasta www.viivileevi.fi jo valmiin myssyn jos löytyy sopiva väri ja kuva. Tämä siis vaan esimerkki, mutta voit käyttää tätä kuvaa jos linkität.



Arvonnan säännöt:

1 arpa kun kommentoit tätä viestiä
toisen arvan saat jos olet lukijani tai liityt lukijaksi
kolmannen arvan saat jos linkität sivuillasi
neljännen arvan saat jos vielä tykkäät Viivi&Leeviä Facebookissa
Muista laittaa kommenttikenttään arpojesi määrä
Arvonta päättyy perjantaina 3.12.2010 ja arvonta suoritetaan viikonlopun aikana.

-Minna-

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Myssyjä kaupassa...

Uusia myssyjä hyppäsi kaupan puolelle www.viivileevi.fi.







Koneet käyneet myyjäistuotteista ja lisää pitäisi vielä tehdä paljon.... minut siis löytää Suomen suurimmista joulumyyjäisistä Turun messukeskuksesta 12.12.

Ja huomenna sitten lupaamani arvonta :-).

-M-

perjantai 12. marraskuuta 2010

Lasketaan lampaita...

Ainakin tänä iltana lasketaan illalla nukkumaan mennessä lampaita näissä uusissa lammas-yöpeissä. 
Kaapissa oli jo pidemmän aikaa makoillut nämä Nanson lammastrikoot ja aikanaan poitsulla oli siitä paita, mutta ehkä tämä kuitenkin enempi yöppikangasta, joten kankaat loput sitten saksien alle ja niistä syntyi nämä:


Poitsulle mustasta lampaasta Jump'n haalarin kaavalla, muunneltuna yöhaalari. Lahkeet jätin vähän pidemmiksi niin menee pidemmän aikaa. Kangasta ei enää riittänyt hihoihin niin niitä piti jatkaa sitten valkoisella.


Tytölle punaisesta lampaasta pitkä yömekko omalla kaavalla. Intti pitkän aikaa että tämä on mekko eikä yöppi ja meinasi väkisin pistää päivällä jo päälle, mutta sain kuin sainkin hyväksymään että mekko puetaan vasta nukkumaan mennessä.


Toinen tuhottavaksi päässyt kangas oli tilaa vievä 3 metrin pala Marimekon raitatrikoota. Siitä palasta syntyikin sitten tunika itselle, T-paita miehelle ja molemmille lapsille myöskin omansa:

Poitsulle peruspaita omalla kaavalla ja keltaisilla resoreilla. Michas Stoffekelta hankittu velourinen silityskuva hyppäsi rinnuksille, siitä tosin näkyy ikävästi liima yhdeltä sivulta kun onnistuin liikuttamaan silitysrautaa :-(. 


Tytölle tunika omalla kaavalla, keltaisilla resoreilla ja keltaisilla sydänaplikaatioilla. Vastusteli ensin ettei pue tätä päällen kun on poikien värinen, mutta heltyi kun sai keltaiset sydämet ja kaveriksi vielä keltaiset leggarit, keltainen kun taitaa olla lempiväri tällä hetkellä :-).


Viikonloppuja!

-M-

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Blogitreffit

Meillä oli viikonloppuna blogitreffit viiden Turkulaisen käsityöblogistin kesken ja olimme tilannet etukäteen Etsystä päällystettäviä nappeja. Iltapäivän teemana oli siis nappitalkoot ja voitte vaan kuvitella kuinka mukavaa meillä oli näitä tehdessä, toisten tilkkuaarteita kaivaen ja kaikesta ompeluun ja käsitöihin liittyvästä rupatellen... ja tietenkin vielä ilman lapsia. Se vasta olikin jotakin, niin rentouttavaa ja innostavaa, pää taasen täynnä ideoita ja kädet täynnä intoa :-). Kiitos ihanaiset bloginaiset!

Tässä vähän maistiaisia siitä mitä me saatiin aikaan:




Otetaan pian uusiksi!

-M-

tiistai 9. marraskuuta 2010

Enkeleitä, onko heitä...

...on, ainakin meillä :-).
Hoikkeliinille tytölle kapea tunikamekko Michas Stoffekelta tilatusta trikoosta, omalla kaavalla. Kuviot on painettu sabluunan avulla folk art sarjan hopealla kangasvärillä.


Hihansuut ja helma on tarkoituksella jätetty ilman päärmettä, näytti mielestäni ihan hyvältä kun mekko oli siinä leikkuupöydällä, mutta pesun jäljiltä en ole enää niin varma oliko sittenkään niin siisti??? Mitäs mieltä te olette kuvien perusteella, pitäiskös nuo päärmeet viimeistellä peitetikillä? :-)


Ja täytyyhän pienellä enkelillä olla siivet selässä :-).


Samalla hoikan tytön kaavalla tein myös Muruneuloksesta tunikamekon, vähän lämpöisempää näin talven kynnyksellä. Vähän tummahan tämä mustapohjainen kisu kyllä on vaaleahipiäiselle tytsille, mutta muuten ihan suloinen kangas ja tyttö tykkää kun on kisuja. :-)


Ja pitihän sitä pojallekin tehdä sitten jotain...
Metsolalta tilasin ihan kokeilumielessä ruudullista joustofroteeta sinapin värisenä, se kun oli siinä ystävämyynnin alessa puoleen hintaan :-). Yllätyin kun sain kankaan käsiini, sillä ruutukuvio erottuu aika selvästi (tämä tosin ei loppupeleissä ollut ollenkaan huono juttu), eikä kangas muutoinkaan ihan vastannut odotuksia ja mietinkin sitten tovin että mihinkä sen oikein hukkaisin. 
Sitten tuli uusi Ottobre ja siinä Jump haalari ja tämä kangas oli kuin tehty tuota haalaria varten. Tuli ihan huippu ja vaikka poitsukin hoikka ja tein ihan suoraan kaavalla niin ei ollut ollenkaan leveä!!! Olisikohan Ottobrella otettu jo hiukan onkeensa leveiksi valitelluista kaavoista?
(Mies tosin pyysi haalarin nähdessään että voisinko lopettaa nämä retrokankaista ompelun :-), saa nähdä miten käy, oma silmäkin kyllä jo katselee mieluummin muita kuin ihan näin retroja)


Vetoketju on ihan oikea retroketju, anopin varastoista.



-M-

lauantai 6. marraskuuta 2010

Juhlat lähestyy...

Onpas aika mennyt nopsaan, sillä pian on jo vuosi siitä kun ensimmäisen kerran kirjoitin tänne. Vuosipäivän kunniaksi lienee varmaankin arvonta paikallaan, joten sitä tässä sitten ryhdytään miettiimään. Pidän teitä vielä hetken jännityksessä ja palaan asiaan ensi viikolla :-).

-M-