Sivut

lauantai 15. toukokuuta 2010

Maripaita

Kokeilin kolmen konstin mekon kaavaa myös hieman toisella tapaa ja tämmöinen siitä syntyi. Kankaana on Marimekon ohut onkos tuo nyt joku heinäkangas.


Kaula-aukkoon ja hihansuihin kuminauhaa ja näin se näytti jotenkin vähän lörpöltä päällä joten laitoin vielä rypytyksen rintakehän alapuolelle. 


On minusta kivan oloinen päällä ja varmaan suht vilpoinenkin kun on ohutta batistia.


Trikoot on tehty nekin itse, ihan perustrikoot jostain joskus ostetusta valkoisesta jerseystä.

-Minna-

perjantai 14. toukokuuta 2010

Kesähelteisiin

Jotka vihdoinkin tulevat, tosin ihan hellettä ei tarttis tulla vaan hiukan reilu 20 astettakin riittäisi, koko perhe kun on niin lämminveristä sorttia että tulee tuska kun mittari kohoaa 25 yli.
Mutta siis kesähepeneitä on valmistunut jo vähän aikaa sitten. Viimeisen viikon on kyllä ompelukoneet surranneet aika tavalla, mutta ei omille lapsille vaan yhtä projektia varten, kerron tästä lisää kunhan saan ekan erän toimitettua :-).

Tytölle kolmen konstin kaavalla paita ja sen kaveriksi Ruffle Back kaavalla shortsit ilman ruffleja tosin. Pojalle samanlaisesta ruutukankaasta myös shortit Aqua mallilla, sekä perusteeppari jäljelle jääneestä pilvitrikoosta. Hihat olikin pakko laittaa valkoisella kun pilviä ei ollut tarpeeksi.

Edestä:

ja takaa:

Pilviä:

Ja vielä tytölle ompputeeppari Rosalinda-kaavalla.


Mä tykkään noista röyhelöhihoista vaikka niissä onkin vähän enempi hommaa kuin tavallisissa.


Kamera ei oikein tykännyt tuosta psykedeelisestä kuvioinnista vaan meni valotukset ihan sekaisin, siksi tämä kuva niin kummallisen näköisen vaikka kaikkeni koitin jotta sain edes jotain näkyviin.

Ja nyt tosiaan pääsee jo käyttämään näitä kesäisiä hepeneitä...

-Minna-

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Lempparimekko

Oli taannoin Dressmannilla jotkut alennusmyynnit tai mitkä lie Myllytykset ja miesten paitoja 5€:lla. Miehelle ei sopivan kokoista löytynyt, oli vaan pieniä ja jättisuuria, no paita kuitenkin päätyi kassiin kun oli niin kivan tuntuinen ja näköinen kangas ajatuksena että siitä sitten jommallekummalle lapselle jotain. Pitkään sitä pähkäilin että paitaako pojalle vai mekkoa tytölle ja päädyin siihen mekkoon ja ainakin omasta mielestäni onnistuin erinomaisesti.. tästä taisi tulla oma lempparimekko tällä hetkellä ja käyttäjäkin tykästyi heti, eikä olisi millään luovuttanut päältään :-).
Kaava on oma, tai siis ei ole mitään kaavaa vaan leikkelin vaan paitaa riekaleiksi ja tämä siitä sitten lopulta syntyi. Rypytyksetkin oli tosi helppo tehdä vaikka niitä vähän ensin jännitinkin että miten onnistuu. Näitä tullaan näkemään meillä varmasti lisää!


Henkarissa ei oikein kyllä näytä millään ja tämä tytönkin kuva on vähän sitä sun tätä, mutta luonnossa on kyllä kiva ja istuu hyvin.


Tuotemerkin paikkaa mietin myös jonkun tovin ennenkuin keksin laittaa sen taakse helmaan, ylös ei voinut mihinkään pistää sisäpuolelle kun olisi kutittanut ja edessä sivulla oli jotenkin hassun oloinen.
Pyysin tyttöä kääntämään mulle selän, en suinkaan pyllistämään :-).


Tässä näkyy paremmin tuo merkin paikka.


Toivottavasti kesällä on sitten oikeesti lämmintä kun meillä näitä mekkoja rupee olemaan kohta jo niin paljon ettei niitä keritä kaikkia edes käyttämään.

-Minna-