Sivut

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Monalisa-mekko

Turun Eurokankaaseen oli tullut erä Italialaisen muotitalo Monalisan mekkokankaita ja niitähän päätyi minunkin ostoskassiin... yllätys yllätys :-).
Monalisan originaalit mekothan on ihan älyttömän kalliita ja siksi olinkin niin onnellinen löydöstäni ja pikaisesti sen mekon sitten sainkin valmiiksi.
Kesällä kuitenkin juhlitaan taas eskarin päättymistä ja synttäreitä, sukulaisten rippijuhlia ynnä muita, eli mekkoa siis kesä juhliin kaivattiin.

Ja vähän Monalisan tyyliin syntyi tämmöinen:

Näissä kuvissa alla on vielä punaisesta organzasta tehty alushame korottamaan, mutta ehkä se paistaa vähän turhan paljon läpi?? Alla olevassa ilman alushametta.


Tuohon rusettiin pitäisi kehittää joku solkijuttu mielellään jotain bling blingiä jotta sitä ei tarvitsisi solmia koska siitä tulee mielestäni aika hirvittävä möykky. Mutta mistäs mä hommaan semmoisen soljen ja miten se tuohon kiinnitetään (nyt siinä on vaan satiininauhan pätkä)??? :-)

-Minna-


maanantai 2. huhtikuuta 2012

Takkia pukkaa..... TAAS :-)

Mulla on tosiaan olo että toistan itseäni, mähän bloggaan joka toisella kertaa takkeja :-).

No mutta enemmittä puheitta, molemmat tarvii uudet kevättakit ja ne oli työlistalla. Tarkoitus oli tehdä molemmille ensin harjoituskappaleet, mutta tytön takki onnistuikin sen verran hyvin että harjoituskappale saa jäädä käyttöön asti. Pojan takista tuli sitten kuitenkin liian pieni, joten se on myynnissä Facebookin ommeltujen vaatteiden kirppiksellä.

Tytölle palloa Ikean pallokankaasta. Vuorina ohut tikkivuori, toivottavasti ei ole liian kuuma meidän lämminveriselle :-).


Vetoketjun ompelukin alkaa olemaan jo aika rutiinia ja tämä onnistuikin ihan nappiin.
Uudet merkit pääsi tässä käyttöön. Tilasin Etsystä 600 kpl noita saumaan kiinnitettäviä merkkejä, onhan se paljon mutta toisaalta olen jo tuhonnut 300kpl ruotsista tilattuja ja paljon on jäänyt merkkaamattakin eli eiköhän ne kulu. Muistais vaan kiinnittää ne jo ommellessa :-).


Kaavana tässä Ottobren Tinttiina ja siitähän on puhetta ollut että hihat on kapeat, no ne on kapeat ja mulla olikin tarkoitus leikata vähän väljyyttä niihin mutta innoissani leikkuuvaiheessa unohdin. No hyvä siitä tuli näinkin, mutta vähän paremman tasapainon olisi saanut jos olisi ne hihat leventänyt tai muuten takkia kaventanut.

Pojalle kanssa, pusakkamallinen takki... vaan tuli tosiaan liian pieni, eli toivottavasti tämä suloisuus löytää pian uuden kodin.Kankas Ikeasta ja vuorifleece jostain. Kaava oma ja koko 92. Nyt vaan ompelemaan sitten sitä käyttöön jäävää takkia, onneksi on kankaat jo siihen ostettu :-)

-Minna-