Sivut

torstai 11. lokakuuta 2012

Takki... itselle

Olen viime aikoina ommellut itselleni jonkun verran... tissiksiä (meandin mekoista mallaten) kesäksi lähinnä. Nyt oli aika ottaa härkää sarvista ja kokeilla vihdoin itsellekin sitä villakangastakkia, lapsille on tehty jo jokunen.

Ottobren numeroa 2/2009 metsästämään ja siitä soft steel kaavaa ja löytyihän se heti ihanaiselta ompeluystävältä :-).
Sitten kangaskaapille... siellä poltettua oranssia ja ruskeaa villakangasta.... poltettua oranssia.... mutta voihan itku, sitä ei ole kuin 107cm... no kokeillaan mitä sitä saadaan... ja tulihan siitä... ei tosin tullut huppua, hyvä kun sai edes jonkunlaisen kauluksen ja etualavarakin jäi pahasti tyngäksi, mutta voi kuinka tykkään ainakin itse :-), ja sehän on pääasia?
Taitaa olla ensimmäinen villakangastakki minkä voi sanoa istuvan mulle ja niitä on kaupoista ostettu useampiakin... no ehkä sitä seuraavaakaan ei tarvitse ostaa vaan senkin voi tehdä itse.

Jouduin pituudestakin vähän nipistämään, hiukan pidempikin olisi tosiaan voinut olla, mutta edelleen sitä kangasta oli se 107cm.


Pikku linssilude ei millään malttanut antaa äidin olla kuvattavana vaan pakko oli päästä kuvaan mukaan, muista sain hätistettyä juuri juuri sivuun :-).


Alareuna on näköjään vielä hiukan rypyllä, pitänee vähän prässäillä sitä vielä...


Ja tässä on se mitä siitä kankaan palasta jäi jäljelle :-).


Sopii kivasti syksyyn tämä ja vielä kun heittää kaulaan huivin niin ei tuo pieni kauluskaan ole niin hassu.

-Minna-

9 kommenttia:

 1. Mahtava rotsi ja niin sun tyylinen malli. Mielstäni jopa parempi ilman huppua. Tosi onnistuneen näköinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi, mä olen tosiaan tän mallista etsinyt jo tovin löytämättä tosiaan kovinkaan hyvin istuvaa mallia, mutta nyt se on ja seuraavakin armasti tulee, se ruskea ehkä ja sitten valkoinen :-).

   Poista
 2. Tosi upea ja istuu mahtavasti! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva! Mulla on ollut takkihaave myös mielessä ja kaavankin jo piirtänyt, mutta melkein rupes houkuttaan tämä kaava, veis ainakin paljon vähemmän kangasta kun mun kaavailema. Olikos tämä kaava leveä vai kapea vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kapoisen oloinen se oli, mä tein koon 42 ja normisti käytän jotain n.40. Mulla on tässä ihan ohut tikkivuori niin tekee muhkeutta sekin vähän eli yhtään pienempää en olis voinut tehdä. Siitä vaan takkiompeluksille :-)!

   Poista
 4. Hmm, mullaki on ollut haussa yläosasta hyvin istuva takkimalli (alaosan sain jo kerran koeversiossa toimimaan..), tätähän vois koittaa. Vai uskaltaakohan takinompeluputkea avata... Hieno on, seuraavaa odotellaan ;)

  VastaaPoista
 5. Oi. Upea! Munkin mielestä toi on parempi ilman huppua! Sopii tohon malliin niin hyvin!!! :)

  VastaaPoista
 6. Hienon takin olet itsellesi saanut ommeltua ja ennen kaikkea väri sopii syksyyn todella hyvin. :)

  VastaaPoista
 7. Noita selän muotolaskoksia mä ajattelin laittaa vähän vähemmän syviksi, jos siis tähän takkiin päädyn. Olikos sulla Minna vielä toinenkin taki tällä kaavalla ommltuna?

  VastaaPoista

Ihanaa että löysit blogini, tervetuloa!
Arvontan suuresti kaikkia jättämiänne kommentteja!

*****
Welcome! It's wonderful you found my blog!
I appreciate all your comments!

*****

-Minna-