Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2011

Takkeja takkeja takkeja...

Viikon aikana valmistunut 6 erilaista takkia, kaikki omaan tarpeeseen. Vielä olisi odottamassa 5 tilaustakkia :-) ja niiden jälkeenkin pitäisi vielä omille tehdä verskatakit.

Asiaan, elikäs niihin mitä on jo valmiina (nyt on aika paljon kuvia).

Bongasin Ikasyriltä toissa viikolla ihanaa merirosvovelouria yhden paneelin verran ja siitä oli mielessä verskatakki jo heti ostovaiheessa.
Malli tässä uusimman ottobren se pöllötakki, tosin jonkun verran muokattuna, jätin hupun pois ja tein vaan kauluksen.Tämä Keijuinterlock on marinoitunut kaapissa jo jonkun aikaakin kun en siitä heti alkuun oikein innostunut ja meinasin sen jo laittaa kangashamstereissa vaihtoonkin, no onneksi en kuitenkaan vaan tein siitä tytölle verskatakin. Kaava sama kuin edellisessä samoilla muutoksilla.


Vetskari oli liian lyhyt jotta olisi riittänyt kauluksen yläosaan asti, mutta päätin etten sen vuoksi lähde kangaskauppaan vaan käytän jo kotona olevia tarvikkeita. Ihan hyvin se toimii näinkin.


Sitten molemmille verskatakit muruneuloksista, samalla kaavalla huppujen kera.
Kangas meinasi loppua kesken, joten hihat oli tehtävä kahdesta palasta, mutta eipä tuota juuri käytössä huomaa :-).


Sitten vielä ulkotakit molemmille. Kaavat on omat ja kangas on joskus kaappiin varattu päiväpeitekangas, ohutvakoista samettia vanuvuorella. Kankaan olisi voinut jo suoraan käyttää ilman lisättyä vuortakin, mutta mun mielestä takki oli helpompi koota niin että siinä oli vuori mukana ja sai siten siistimmän. Vuoret on kaivettu nekin kangaskaapin perukoilta, joskus jostain jemmailtua... pingviini stof&stilliltä ja puukangas Hawthorn Threadsiltä. Vähän arkahan tuo valkoinen tietty on mutta pesukoneet on keksitty :-). Hiukan olisi vielä tekemistä takkien kanssa, nimittäin tuulilistaan ja taskuihin pitäisi saada napit, mutten osaa päättää laitanko oikeat napit läpineen vaiko metallinepparit... mitäs te olette mieltä?

Pojan takki:


Ja tytön takki:Tähän vetoketjuun ihastuin ensisilmäyksellä kun sen Irticossa keväällä näin ja tähän se pääsi hyvään käyttöön, oli vaan aavistuksen pitkä mutta annoin olla ja laitoin loppuun saakka, saapahan ainakin takin kunnolla kiinni ettei tuule kaulasta sisään.


Puukangasta ei ollut kuin puolen metrin pala ja sekin vielä vajaalevyistä jenkkien tyyliin, mutta sai siitä hupun ja alavarat tehtyä oikein hyvin, loppu on sitten ihan valkoista puuvillaa.


Niin ja loppuun vielä pahoittelut teille ketkä blogiani seuraavat, hävettää oikein kun en ole saanut päivitettyä useammin ja muiden blogien kommentointikin jäänyt hyvin hyvin vähälle. Seuraan teitä monia vielä edelleenkin vaikken juuri koskaan kommentoikaan, mutta aika ei vaan millään riitä kaikkeen.

-Minna-15 kommenttia:

 1. Huh, mikä urakka! :) Hienoja takkeja!

  VastaaPoista
 2. Hitsi kun saisi itsekin merirosvon huppariksi asti, pitkän aikaa jo ollut suunnitteilla :)

  VastaaPoista
 3. Vau miten hienoja takkeja!!!

  Ps. hieman kaipailen sitä kaavaa ;) ehtisitkö postittaa?

  VastaaPoista
 4. Upeita takkeja! On ollut aikamoinen homma noiden tekemisessä!

  VastaaPoista
 5. vau mitä takkeja! pitäs varmaan itekkin taas kokeilla sen viimeisen takkifiaskon jälkeen, ettei vaan jää paha maku suuhun :D

  VastaaPoista
 6. Aah miten ihania takkeja ja miten ihania kankaita. Tykkään kovasti. Nyt on pakko mennä kangasostoksille. :)

  VastaaPoista
 7. Ihania takkeja ihanista kankaista!

  VastaaPoista
 8. Hienoja takkeja. Miten sä ehdit!?

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille :-)!
  Inkeri: en mä oikein itekään tiedä miten ehdin, mutta jossain välissä aina vaan tulee istahdettua koneelle :-).

  VastaaPoista
 10. Ihania takkeja! Varsinkin nuo valkoiset ja murut oli superihania! Samaa ihmettelen kuin Inkerikin; mistä sä löydät aikaa?

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania takkeja kaikki. Merirosvo on lemppari :)

  VastaaPoista
 12. Ihan mielettömät! Ja tuo vetskari on todellakin magee, tykkään tykkään tykkään!

  VastaaPoista

Ihanaa että löysit blogini, tervetuloa!
Arvontan suuresti kaikkia jättämiänne kommentteja!

*****
Welcome! It's wonderful you found my blog!
I appreciate all your comments!

*****

-Minna-