Sivut

torstai 8. heinäkuuta 2010

Pfaff Coverlock 3

Oi ihanuuttaa, vihdoin raaskein ostaa itselleni kauan himoitun peitetikkikoneen :-). Päädyin pitkällisen pohdinnan jälkeen Pfaff Coverlock 3 yhdistelmäkoneeseen ja luovuin samalla vanhasta Husqvarnan s15 saumurista. Käteväähän olis ollu jos ois pitänyt senkin, mutta tilat on kuitenkin rajalliset joten päädyin tähän. Eilen pääsin sitten hiukan hypistelemään jo uutta konetta ja ensituntuma oli ainakin aika vakuuttava! Vähän vaatii vielä tutustumista saumurista peitetikkiin siirtyminen, mutta eiköhän se tästä :-).
Onkos jollain kokemuksia kyseisestä koneesta ja kenties jotain hyviä käyttövinkkejä?

-Minna-

15 kommenttia:

 1. Ei kokemuksia eikä vinkkejä, vain paljon haaveita.. :D Anopin vanha saumuri joka on hienosti palvellut aikansa, sanoi sopimuksensa irti ja peitetikkisaumurin haluaisin tilalle! Pfaff vahvimpana ehdokkaana, kertoilehan kokemuksia, kunhan ehdit käytellä! Ja suuret onnittelut uudelle koneelle!!

  VastaaPoista
 2. Minulla on kyseinen kone ja olen kyllä tykännyt. Alussa peitetikkipuolelle siirtyminen vei paljon aikaa, mutta nykyään muutokset puolelta toiselle sujuvat nopsasti. Jos jossakin on rassinkia, niin peitetikkipuolella se, miten langat vapautuvat ompelun lopetettua. Yleensä vapautuvat, mutta välillä jotenkin jäävät jumiin. Ehkä en vain osaa kaikkia niksejä. En osaa verrata konetta muihin, sillä minulla on kokemusta vain tästä. Mielestäni on monipuolinen kone, tykkään!

  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi juuri ja heti tuli jotakin kommentoitavaa :) Tämä siis vinkiksi myös edelliselle kommentoijalle, Virvelle!

  Minulla on ollu tuo kone käytössä kohta vuoden ja olen ollut hirmuisen tyytyväinen. Ainoa missä alussa oli todella paljon ongelmia, on tuo Virven mainitsema peitetikkiä lopettaessa tapahtuva lankojen jumittaminen (tuon takia sain aikaiseksi moniin ompeluksiin reikiäkin). Tätä ei jostain epäloogisesta syystä lue ohjekirjassa, mutta kun olet tullut lopetuskohtaan toimi seuraavasti: jätä neulat kankaaseen ja käännä sitten käsipyörää taaksepäin kunnes neulat nousevat ylös, langat menevät vähän löysälle ja kuulet sellaisen pienen "naksahduksen". Silloin langat vapautuvat ja työ tulee ehjänä alta pois =)

  Minulle tämä selvisi, kun olin jo raahaamassa konetta takuuhuoltoon ensimmäisten käyttöviikkojen jälkeen. Puhelimitse kehoittivat tuota kokeilemaan, kun ainakin edellisessä mallissa on pitänyt tuo toimenpide tehdä. Levittäkäämme siis sanaa eteenpäin kyseisen koneen omistaville, kun ei noin oleellista asiaa ole kerran ohjekirjaan kirjattu ;)

  VastaaPoista
 4. Oi, onpas hyvä kun löysin tämän jutun! Sain eilen tuon samaisen saumurin lahjaksi ja kaikki käyttövinkit tervetulleita! On kyllä vaikuttavan oloinen, ihan pelottaa rueta käyttelemän :D

  VastaaPoista
 5. Kiitokset vinkistä, sillä juuri tuon koneen ajattelin kohta hankkia se kun on enää perjantaihin asti ompelukonenetissä tarjoukksena!

  VastaaPoista
 6. Hei! ostin samaisen koneen kuin sinulla ja mulla on vaan yks kysymysmerkki koko koneesta, mitä ihmeen neuloja siihen voi laittaa kun pallokärkisiä ei kuulemma ole ja niitä just tarvitsee. Soitin liikkeeseenkin ja kysyin asiasta, niin totes että tähän koneeseen ei saa pallokärkisiä neuloja ollenkaan.. tuli siis vika ostos vissiin koko koneesta. :/

  VastaaPoista
 7. Mä en itse asiassa ole tarvinnut pallokärkisiä neuloja ollenkaan, edes trikoon ompeluun, vaan ihan niillä koneen omilla perusneuloilla ommellut kaikki ja yhtään reikää ei ole tullut. Itse asiassa reikiä tuli trikooseen kun yritin laittaa siihen jotkut peruspallokärjet, jälki oli aivan kamalaa!!
  Hyvä on kone ja kun on päässyt sen kanssa sinuiksi niin toimii kuin unelma.

  VastaaPoista
 8. Hehkutan viel lissää...koneen omia neuloja tosiaankin vaan käytettään ja myyjä sanoi ett ne on jo valmiita palloneuloja! Olen ommellu hyvillä tuloksilla trikoota, joustofroteeta, puuvillaa jne...ei mitään ongelmaa!

  VastaaPoista
 9. mä kyselen vieläkin noista neuloist, että ihan tosiko ei oo tullu reikiä niillä inspiran neuloilla jotka tuli mukana ? mulla meinaan niillä tuli reikiä, nyt on käytössä vastaava toiselta merkiltä ja reikiä tulee silti, kiva tehdä vaatteita kun parin pesun jälkeen saa siirtää sivuun :D

  VastaaPoista
 10. Mulla ei tosiaan ole tullut reikiä kun ihan johonkin kankaaseen satunnaisesti, yleisesti ottaen muuten oikein siistiä jälkeä ja mulla käytössä neulat joissa merkintä ELx705. Marimekon pallotrikoo teki reikää saumoihin, ei häiritsevästi mutta hiukan kuitenkin ja sit oli yks toinenkin mut se oli joku aika kehnolaatuinen.

  VastaaPoista
 11. Saakohan tähän nauhankääntäjää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ei valitettavasti saa nauhankääntäjää, tai ainakaan saanut vielä vuosi sitten kun sitä itse selvittelin.

   Poista
  2. No voi että.. Tämä kyseinen kone tosiaan tuli tänään haettua itselle ja tarkoitus olisi paketista purkaa, kun saan prinsessat nukkumaan.. Mutta uskaltaako edes testata, kun en hirveästi ompele.. Ja tapahtuuko, kuten sanonta sanoo: "ahneella on paskanen loppu."

   Poista
 12. Hei, vieläkö näin 3,5 vuoden jälkeen tällä saumurilla ompelet? Oletko edelleen tyytyväinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä vielä tällä ompelen ja olen edelleen tyytyväinen koneeseen :-). Vuosi sitten tosin tein sen ratkaisun että hankin rinnalle perussaumurin kun kyllästyin siihen neulojen ynnä muiden vaihtoon.

   Poista

Ihanaa että löysit blogini, tervetuloa!
Arvontan suuresti kaikkia jättämiänne kommentteja!

*****
Welcome! It's wonderful you found my blog!
I appreciate all your comments!

*****

-Minna-